Brugen af mål-ven eller fjende?

Som et samfund vi er achievement drevet, anerkendt for vores konkrete bidrag til verden. Eksempler på dette er overalt: I skolen vi er rost for klarer sig godt på tests og læse til visse niveauer. På arbejdspladsen, vi belønnes for at nå særlige mål. På det sportslige område er vores atleter indvarslet for deres sejre. Offentlige organisationer er forpligtet til at dele deres mål med verden. Straffen for ikke at nå dem kollapse aktiekurser og reduceret investering. Budskabet er klart – det er godt at opnå.
Iboende i vores achievement drevet tilgang er brugen af mål at formulere og definere, hvad vores resultater er at være. Vi kan alle tænke på vores egne mål, selv om vi ikke har gjort sig den ulejlighed at nedskrive dem (det er en synd i verden af målet præstation!). Og for det meste, indstilling og stræben efter mål er et almindeligt anvendte og nyttig proces. Det køre adfærd og tilskynde folk til at gøre ting, som de ikke måske ellers. Mål kan give klarhed og retning, fokusere indsatsen og udnytte styrken af grupper.
Men det uundgåelige resultat af mål ikke nås er en følelse af svigt-vi ikke hvad vi forpligtet til, har vi personligt ikke i vores bestræbelser. Denne følelse kan vare ved selv når faktorer uden for vores kontrol påvirket resultatet af målet. For mange er er vores interne definitioner af succes bundet i vores opnåelse af mål. Hvis jeg får dette job eller købe dette hus eller gøre dette hold er jeg en succes. Derfor ikke at nå et mål gør os “mislykket”. Det er dette aspekt af mål, der forårsager mest skade. Alle os på et tidspunkt vil “fail” til at nå et mål. Er der en anden tilgang til at tage?
Måske er den mest magtfulde ramme til at ændre din definition af succes. Hvis du i øjeblikket måler dit niveau af succes mod benchmarks såsom hvad arbejder du do og/eller hvad du har, kan du prøve følgende øvelse. Færdiggøre denne sætning: “Jeg ved jeg er vellykket når…”. Start med at finde tre måder at fuldføre sætningen, der ikke er arbejde relateret og ikke indebærer at have materielle ting. Erklæringerne skal være mere om hvem du er. Nogle eksempler:
Jeg ved jeg er vellykket, når jeg vågner op ser frem til hver dag
Jeg ved jeg er vellykket, når mine børn gør mig grine
Jeg ved, jeg er vellykket, når min energi niveau er igennem taget.
Ændre din personlige foranstaltninger for succes er en fantastisk måde at lindre pres for at nå visse mål. Selvom du ikke får at fremme eller købe hus, er du stadig en succesfuld person af dine egne definitioner.
En anden måde at tage presset af at nå mål er faktisk give dem. I stedet for at fokusere på det endelige mål, selv, mener om, hvad du kan gøre hver dag, der vil tage dig et skridt tættere til hvor du ønsker at være. For eksempel, i mange måneder havde et mål om at forlade min lønnet beskæftigelse at begynde coaching på fuld tid. Jeg ville fastsætte en dato for mig selv, udvide det og udvide det igen. Endelig besluttede jeg at så længe jeg var at tage positive skridt hver uge mod start og bygge min forretning, det jeg ville vide det rigtige tidspunkt til at træde tilbage fra mit job. Pres på afgående inden en bestemt dato var væk, men jeg var stadig at tage positiv særbehandling hver uge.
Jeg mener ikke at svække processen med at bruge mål. Målopnåelse er et yderst nyttigt værktøj for mange mennesker i mange situationer. Men hvis dit mål listen er for lang, eller du har mål, dræne din energi, overveje at redefinere dine mål for succes eller droppe bestemte mål for et stykke tid. Føl frihed!

One comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.