Er du slå på dig selv om gæld?

Når du hører ordet “gæld”, hvad er den første tanke eller følelse der kommer til dig? For de fleste mennesker gæld er “dårlige” eller det bliver “fjenden” og er noget, der bør undgås som pesten.
At have gæld gøre ikke dig til en dårlig person. Den mere en situation vurderes som værende dårlige, jo værre bliver. Det er den dom, at du har omkring gæld, at vil holde dig følelse “stak”. Det er den dom, der bringer angst, frygt, stress, knude i maven.
Det er det gamle succes: hvad du fokusere på udvider. Så hvad du fokus på? At komme ud af gælden er et insider job først! Hvad det betyder er at tage 100% ansvar for din gæld og indrømme for dig selv at du har en forpligtelse, og at kende og tro, at du vil opfylde denne forpligtelse ved at betale dine kreditorer så hurtigt som muligt.
Ingen ønsker at være stresset, eller bekymre sig om at leve ud over deres midler. De fleste mennesker er meget ubehageligt at tale om emnet for penge og gæld. Og da emnet for penge forvaltning ikke er normalt undervises i skoler, hvor vi lære om det?
Fra vores familier, venner, kollegaer mv, tv-shows. Disse er de mennesker, der mener godt, og det har været min erfaring, at de normalt passerer langs oplysninger, der kan være forældede og ikke længere relevante for de tidspunkter, hvor vi i øjeblikket bor i og måske eller måske ikke gælder for dig og dit liv. Det er deres holdninger og overbevisninger.
Endnu en gang gør det det ikke en “god” eller “dårlige” ting. Svaret er at finde en løsning, der “virker” for dig og din situation. Husk på, at når du beslutter dig for at blive gældfri, vil det blive krystalklart, at ikke alle tænker, at blive gældfri er en god idé.
Alle fra din lokale bank til din købmand, ønsker du at købe på kredit. Indse, at “kredit” er et værktøj, der kan tjene dig eller ikke tjener du. Her er nogle tips til at blive gældfri.
1) indrømme at du har gæld, og er villige til at blive gældfri. Dette er det vigtigste skridt og er en del af at være 100% ansvarlige, og at være åben for at finde en løsning. Uden at vide hvor du er nu, vil du sandsynligvis ikke være i stand til at plotte en plan eller kort til hvor du ønsker at gå.
2) ikke tilføje noget mere gæld. Det handler om at ændre vaner, overbevisninger og holdninger om køb på kredit. Dine holdninger om penge/kredit kan have tjent dig op til dette punkt, og den gode nyhed er, at du nu kan foretage nye valg, der understøtter du. Husk “liv” der sker og der kan være tidspunkter, hvor du kan nødt til at bruge kredit. Hvis dette skulle ske ikke slå dig selv. Bare fortsætte ned din stien til nedbringelse af gælden og det endelige mål for økonomisk frihed.
3) begynde at afbetale gælden nu. Dette virker som et indlysende og enkle skridt, og det er nemt at gøre og også simpelt ikke at gøre. Vi er afterall mennesker, og ændringen er ikke noget, som vi er meget trygge ved. Sætte alle dine gæld på papir, så du er klar over hvad du skylder. En af de bedste strategier til nedbringelse af gælden er de “noget-noget” princippet. Fokusere på at afdrage (1) kreditor på et tidspunkt. Dette vil holde din energi, koncentreret, og din gæld reduktionsindsats bliver mere effektiv, end at forsøge at betale alle på én gang.
4) tage “ekstra” penge og anvender det mod din gæld. Hvor kan du få det “ekstra” penge? Begynde at se, hvor du bruger dine penge. For eksempel: ved hjælp af Kuponer, eller shopping på et warehouse club, kan spare dig tusindvis af dollars i løbet af et år. Disse besparelser kan bruges til at betale ned din gæld hurtigt og ubesværet.
Husk på at din fortid ikke lige din fremtid. Kig på din aktuelle finansielle situation som en “” læringsoplevelse, og et område, som du er i stand til at forbedre på… versus et sted at du dømmer dig selv for en fejl. Mange mennesker ligesom dig har været i stand til at fjerne deres gæld. Den gode nyhed er… så kan du!
Af Mario Castagno
© 2004 alle rettigheder forbeholdes

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.